DE THERAPEUT

 

 

Welkom bij puur ik, praktijk voor integratieve kinder- en jeugdtherapie (coaching en psychotherapie) en mindfulness.

 

Mijn naam is Nancy Reinders (1972).

 

Zowel in mijn werk, mijn omgeving als persoonlijk (ik ben moeder van 3 kinderen) zag ik steeds meer ouders en kinderen met vragen of problemen. Kleine problemen en grote problemen. Ouders die zoekende zijn waar ze terecht kunnen met hun vragen over hun kind of over de opvoeding in het gigantische aanbod van hulpverlening.

 

Hoe mooi zou het zijn als ouders en kinderen tijdens het opgroeien met een op hun aangepaste begeleiding weer verder kunnen, zodat ze zich weer verder kunnen ontwikkelen. Kinderen én volwassenen die hun eigen keuzes kunnen maken omdat ze met zelfvertrouwen in de wereld staan. De visie van integratieve therapie sluit hierop aan door onder andere de overstijgende visie, de laagdrempeligheid, de kortdurendheid en het werken vanuit de (onbewuste) vraag van het kind.

 

Om bij te kunnen dragen aan het geluk en het welzijn van kinderen en hun omgeving heb ik de vierjarige opleiding tot integratieve kindertherapeut aan de Academie voor psychotherapie te Amsterdam afgerond. Daarnaast ben ik gestart met de specialisatie tot jeugdtherapeut om ook kinderen die naar de middelbare school gaan en in de puberteit komen te kunnen begeleiden.

 

Vanaf 2013 werk ik in Geldrop in mijn eigen praktijk. Praktijk puur ik is gevestigd in het centrum van Geldrop.

 

Een stukje achtergrond Ik ben integratieve kinder- en jeugdtherapeut (coaching, counseling en psychotherapie).

Daarnaast heb ik de internationale opleiding tot kindermindfulnesstrainer "mindfulness voor kinderen / aandachttraining" aan de Academie Mindful Teaching van Eline Snel afgerond. Mijn aandachtsgebieden zijn dan ook mindfulness en daarnaast onder andere (meer/hoog)begaafdheid en (hoog)sensitiviteit.

 

Ik heb de 4-jarige Basisopleiding Algemene Psychotherapie Wetenschappen in het kader van het ECP-traject (European Certificate of Psychotherapy) afgerond.

Ik ben aangesloten bij de VIT (Vereniging voor Integraal Therapeuten), RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg), N.A.P. (Nederlandse Associatie Psychotherapie), SKJ (Stichting Kwaliteit Jeugd) en S.C.A.G. (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg)

 

Hiervoor heb ik als (wijk)verpleegkundige en praktijkopleider gewerkt. Daarnaast heb ik de studie Gezondheidswetenschappen, geestelijke gezondheidkunde afgerond.

 

 

MINDFULNESS voor kinderen, nieuwe training start woensdag 30 januari 2019 

zie 'nieuws'