DE THERAPEUT

 

 

Welkom bij puur ik, praktijk voor integratieve kinder- en jeugdtherapie (coaching en psychotherapie) en mindfulness.

 

Mijn naam is Nancy Reinders (1972).

 

Zowel in mijn werk, mijn omgeving als persoonlijk (ik ben moeder van 3 kinderen) zag ik steeds meer ouders en kinderen met vragen of problemen. Kleine problemen en grote problemen. Ouders die zoekende zijn waar ze terecht kunnen met hun vragen over hun kind of over de opvoeding in het gigantische aanbod van hulpverlening.

 

Hoe mooi zou het zijn als ouders en kinderen tijdens het opgroeien met een op hun aangepaste begeleiding weer verder kunnen, zodat ze zich weer verder kunnen ontwikkelen. Kinderen én volwassenen die hun eigen keuzes kunnen maken omdat ze met zelfvertrouwen in de wereld staan. De visie van integratieve therapie sluit hierop aan door onder andere de overstijgende visie, de laagdrempeligheid, de kortdurendheid en het werken vanuit de (onbewuste) vraag van het kind.

 

Om bij te kunnen dragen aan het geluk en het welzijn van kinderen, jongeren en hun omgeving heb ik de vierjarige opleiding tot integratieve kindertherapeut en de specialisatie tot integratieve jongerencoach aan de Academie voor psychotherapie te Amsterdam afgerond. Tevens heb ik de specialisatie tot integratieve jongerentherapeut (tot 24 jaar) aan de Druppel Academie te Haarlem afgerond.

 

Vanaf 2013 werk ik in Geldrop in mijn eigen praktijk. Praktijk puur ik is gevestigd nabij het centrum van Geldrop.

 

Een stukje achtergrond

Ik ben integratieve kinder- en jeugdtherapeut (coaching, counseling en psychotherapie).

Daarnaast heb ik de internationale opleiding tot kindermindfulnesstrainer "mindfulness voor kinderen / aandachttraining" (voor kinderen van 4-14jaar) en jongerenmindfulnesstrainer "mindfulness voor jongeren / aandachttraining" (gericht op jongeren van 14-19jaar) aan de Academie Mindful Teaching van Eline Snel afgerond. Mijn aandachtsgebieden zijn dan ook mindfulness en daarnaast onder andere (meer/hoog)begaafdheid en (hoog)sensitiviteit.

 

Ik heb de 4-jarige Basisopleiding Algemene Psychotherapie Wetenschappen in het kader van het ECP-traject (European Certificate of Psychotherapy) afgerond en ben in het bezit van het ECP (European Certificate of Psychotherapy)

Ik ben aangesloten bij de VIT (Vereniging voor Integraal Therapeuten), RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg), NVECP (kwaliteitsregister psychotherapie), EAP (European Association for Psychotherapy) SKJ (Stichting Kwaliteit Jeugd), S.C.A.G. (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg) en ben lid van de Coöperatie van Kinder- en Jeugdtherapeuten (CKJT).

Ook ben ik in het bezit van het KIWA-keurmerk voor zzp in de zorg en heeft de praktijk het AVAR visitatie certificaat.

 

Regelmatig bezoek ik symposia of volg ik extra scholingen, bijvoorbeeld 'symposia jongeren en depressie' (2019), Congres 'Een pleister tegen tranen'(2020), 'Juridische aspecten (gezondheids)zorg' (2020), 'Intergenerationele overdracht binnen complexe gezinnen'(2021) 'Hechting en Troost, een spannend duo'(2021), 'Suïcidepreventie'(2021), 'Gezinsbehandeling bij trauma' (2021), Gender- en seksuele diversiteit' (2021)

 

Hiervoor heb ik als (wijk)verpleegkundige en praktijkopleider gewerkt. Daarnaast heb ik de studie Gezondheidswetenschappen, geestelijke gezondheidkunde, afgerond.

 

 

MINDFULNESS voor kinderen én jongeren, nieuwe training start 2x per jaar, zie 'nieuws'