Integratieve therapie, het verloop

 

Na aanmelding wordt er een afspraak gemaakt voor een wederzijdse kennismaking tussen de ouders en de kindertherapeut. De ouders (en kinderen vanaf 13 jaar) vullen voorafgaand aan dit gesprek een uitgebreide vragenlijst in over de ontwikkeling van het kind en de reden van aanmelding.

 

Tijdens het eerste oudergesprek (beide ouders zonder het kind, vanaf 13 jaar beide ouders met het kind), wordt gezamenlijk onderzocht of het kind geholpen zou kunnen zijn met integratiev kinder of jongerentherapie. De eerste vijf kindsessies onderzoekt de kindertherapeut de klacht, de wensen van het kind en de middelen die het kind ter beschikking heeft om de klacht aan te pakken.

 

Afhankelijk van het tempo en de mogelijkheden van het kind stelt de kindertherapeut een voorlopig plan op. Dit plan geldt als richtlijn voor de inhoud van de therapeutische sessies met het kind.

 

Er vindt na iedere 5 sessies een oudergesprek plaats, uiteraard kan er op verzoek ook tussendoor een gesprek of schoolobservatie plaatsvinden. Tijdens het oudergesprek wordt gesproken over de ervaringen, mogelijke veranderingen en over het verdere verloop van de therapie.

 

Er zijn kinderen die al vrij snel een verandering laten zien, er zijn ook kinderen die meer tijd nodig hebben. Integratieve Kindertherapie is een intensieve en kortdurende therapie. Gemiddeld zijn zeven tot twaalf sessies nodig (1x per week).

8-weekse mindfulness- training start 1 oktober 2019 voor jongeren én kinderen (zie nieuws)