tarieven, vergoedingen en klachtenreglement

 

Integratieve kinder- en jeugdtherapie

 

De bijdrage is per sessie, per oudergesprek of per gesprek/overleg met een derde (uiteraard na overleg met kind/ouders) € 90,00.

Schoolobservatie (1,5uur) € 130,00

 

 

Brusjescoaching

 

De bijdrage is per sessie, per oudergesprek of per gesprek/overleg met een derde (uiteraard na overleg met kind/ouders) € 90,00

 

 

Oudercoaching

 

De bijdrage is per sessie € 90,00 

 

 

Oudertraining De oudertraining bestaat uit 3 avonden. De bijdrage voor de hele training is € 120,00 (tweede ouder uit hetzelfde gezin € 80,00)

 

 

Verslagen voor derden worden in overleg met of op verzoek van cliënt of ouders geschreven, kosten hiervoor bedragen € 90,00 per verslag.

 

 

Mindfulness / aandachttraining Methode Eline Snel

De training bestaat uit 8 of 10 x gemiddeld 1 uur per week.

Kosten zijn € 219,00 (4-12jaar) en € 245,00 (12-19jaar), dit is inclusief het boek 'stilzitten als een kikker' óf het boek 'ruimte geven en dichtbij zijn' en andere (oefen)materialen. Daarnaast een kennismaking en een korte evaluatie achteraf.

(Enkele zorgverzekeraars vergoeden mindfulness in het kader van preventie)

 

 

Wanneer u een afspraak wilt annuleren of verzetten dient u dit minimaal 24 uur van te voren telefonisch te laten weten, anders wordt de bijdrage alsnog in rekening gebracht.

Facturen worden einde van de maand verstuurd en dienen binnen 14 dagen voldaan te worden.

 

 

vergoedingen

 

 •  

 • - Verschillende zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte van) integratieve therapie vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u voor vergoeding in aanmerking komt.
 •  

 • Zie voor een overzicht van zorgverzekeraars die vanuit de aanvullende verzekering kinder- en jeugdtherapie vergoeden: www.vit-therapeuten.nl "overzicht vergoedingen"
 •  

 • - Als de verzekeringsmaatschappij de therapie niet vergoed, kunt u de gemaakte kosten voor de therapie wellicht aanvoeren als bijzondere ziektekosten bij de jaarlijkse belastingaangifte. Voor meer informatie informeer bij de belastingdienst.

 • - De praktijk heeft diverse contracten met gemeenten* voor vergoeding via de Jeugdwet.

  * gemeenten 10voordejeugd: Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel, Waalre, Helmond en de Peelgemeenten (Deurne, Someren, Laarbeek, Gemert-Bakel en Asten)

  * gemeenten samenvoorjeugd: Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard, Best, Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Oirschot en Reusel-de Mierden

   

  Voor meer informatie over eventuele vergoeding van integratieve kinder- en jeugdtherapie, neem contact op met de praktijk.

 

 

KLACHTENREGLEMENT

 

 •  

 • In geval van klachten, maak dit bespreekbaar om tot een oplossing te komen. Mocht dit niet voldoende zijn, de therapeut is aangesloten bij de beroepsvereniging VIT (Vereniging van Integraal Therapeuten), kijk hier voor meer informatie: meer informatie bij klachten.

   

  De therapeut is tevensaangesloten bij de S.C.A.G. Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg. Het centrum voor klachten- en geschillenafhandeling in de complementaire zorg.

   

  De therapeut valt onder de Wkkgz en dus onder het klacht- en tuchtrecht. De therapeut, die RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) geregistreerd is, valt onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak van TCZ (Tuchtrecht Complementaire Zorg).